Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care reţinea că ar fi incompatibil şi în conflict de interese. Edilul a adăugat că imaginea municipalităţii a fost afectată din cauza acestor acuzaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Curtea de Apel Bucureşti a anulat azi raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care reţinea că aş fi incompatibil şi în conflict de interese. Instituţiile de control trebuie să controleze, dar să fie echilibrate în evaluări. Faptul că o instituţie a statului a spus că primarul Bucureştiului e incompatibil şi în conflict de interese e o chestiune pe care partenerii externi ai Municipalităţii o iau foarte în serios. Imaginea Municipalităţii a fost afectată”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
Pe 16 februarie, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.
 
Primarul Capitalei Nicuşor Dan preciza atunci că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI şi acuză Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.