Primarul comunei Grindu, judeţul Ialomiţa, Costel Vieriu, a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă, în formă continuată, după ce a pretins unui om de afaceri un comision din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea urma să-l încheie cu administraţia locală. În total, primarul a primit peste 70.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DNA, în cursul anului 2017, primarul comunei Grindu, judeţul Ialomiţa,  Costel Vieriu, a pretins unui om de afaceri să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea acestuia urma să-l încheie cu primăria comunei.

”După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, primarul Costel Vieriu a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei, reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior. Într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, inculpatul a cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au anunţat, luni, reprezentanţii DNA: 

în urma flagrantului, primarul din Grindu a fost reţinut, iar ulterior a fost prezentat Tribunalului Bucureşti care a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.