Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că judecătorii aleg să tacă în continuare, fiind descurajaţi de atacurile suburbane, în schimb, ”mincinoşii ne dau lecţii de sinceritate, iar impostorii de onestitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Descurajaţi de atacurile suburbane, judecătorii aleg în continuare să tacă. Cu excepţia unor sinucigaşi(e), obligaţia de rezervă este înţeleasă ca dreptul la tăcere deplină, până la anihilarea libertăţii de exprimare. În schimb, mincinoşii ne dau lecţii de sinceritate, iar impostorii de onestitate”, a scris preşedintele Tribunalului Timiş.

Stoicescu vorbeşte şi despre politizarea justiţiei, spunând că este inacceptabilă atunci când e vorba despre revocări.

”Politizarea justiţiei este greu de înţeles şi inacceptabilă când e vorba de revocări, devenind absolut normală şi dezirabilă când e vorba de numiri. Ceea ce se întâmplă azi sub ochii noştri este consecinţa înţelegerilor politice şi a compromisurilor, a privirilor întoarse în altă parte. Totuşi, nimeni nu a ieşit public să ameninţe judecătorii supremi... Solidarizându-mă cu colegii de la instanţa supremă, copleşiţi de volumul de muncă şi supuşi unor presiuni inimaginabile, mă întreb retoric dacă doar noi, cei «mici», avem obligaţia de rezervă? Libertatea de exprimare permite totuşi unora să formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotărâri poate face obiectul unei dezbateri publice? Când legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, cred că putem pleca cu toţii acasă”, a mai scris Adriana Stoicescu.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, spunea că le-a dat termen judecătorilor până la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, ea afirmând, într-un interviu la Realitatea TV, că în caz contrar va fi sesizată Inspecţia Judiciară.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.