Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) organizează licitaţii publice pentru vânzarea de monede virtuale, ca urmare a deciziei luate de Parchetul Judecătoriei Ploieşti, într-un dosar în cadrul căruia s-au desfăşurat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”ANABI organizează două licitaţii publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) şi Ethereum (ETH). Pentru a putea participa la licitaţie este necesară parcurgerea procedurii de înregistrare pe platforma de licitaţii online a ANABI, disponibilă la adresa anabi.just.ro/licitatiionline/register. Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti într-un dosar în cadrul căruia s-au desfăşurat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, fapte prevăzute de art. 244 alin. 1 şi alin. 2 C. pen., cu aplicarea art. 35 C. pen. (8 acte materiale). Având în vedere natura bunului mobil scos la licitaţie, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice Agenţiei, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacţionare de monedă virtuală”, anunţă instituţia.
Platforma trebuie să aparţină unei entităţi juridice care se supune normelor legislative privind funcţionarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică.
Totodată, respectiva platformă trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip “cunoaştere a clientelei” (KYC - know your customer) şi să respecte procedurile şi standardele interne şi internaţionale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor. În conformitate cu dispoziţiile art. 5 din Legea nr. 318/2015, principiile după care se desfăşoară activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate sunt legalitatea, confidenţialitatea, integritatea, autonomia operaţională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.