Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că, în urma avizului negativ dat de CSM pentru mai multe propuneri ale sale pentru funcţiile de conducere ale parchetelor, şi-ar fi exprimat părerea dacă ar fi considerat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să respingă aceste propuneri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu mă pronunţ cu privire la avizul dat în concret, că am fost invitat să fac şi acest lucru. Nu pentru că vreau să mă derobez. O să mă pronunţ, dar e o procedură în curs şi aştept să se termine procedura”, a spus Predoiu, marţi, la audierile din cadrul comisiilor parlamentare. 
 
El spune că, dacă ar fi considerat că preşedintele trebuie să respingă acele propuneri din pricina avizului negativ al CSM, şi-ar fi exprimat părerea.  
 
"Fiţi încredinţat, deşi procedura în curs nu ai cum să o opreşti, dar aş fi găsit o cale să îmi exprim într-un fel sau altul părerea, chiar şi direct, dacă eu aş fi considerat că preşedintele ar trebui să respingă aceste propuneri din cauza, din pricina avizului negativ. Eu cred în procurorii pe care i-am propus şi o să îi apăr, după ce se închide procedura, indiferent cum se va închide procedura, o să spun şi eu atunci câteva puncte de vedere, inclusiv cu privire la acest aviz, dar nu o fac acum pentru că respect Consiliul, respect procedura, aştept să decidă domnul preşedinte”, a mai explicat Cătălin Predoiu.
 
Secţia pentru procurori a CSM a trimis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile ministrului Justiţiei privind numirile la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT, împreună cu hotărârile prin care s-au dat avizele. Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu, propuse la conducerea Parchetului General şi a DIICOT, au primit avize negative.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.