Tribunalul Prahova a decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru că a primit aproximativ 630.000 de euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu. Decizia magistraţilor este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru luare de mită, ”dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză”.

Minuta şedinţei din 17 octombrie a fost postată, marţi, pe postalul instanţei, iar decizia este definitivă.

Cârstoiu a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în iunie 2016, la şapte ani de închisoare pentru luare de mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula pedeapsa primită în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Dosarul a fost instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care anunţau că judecătoarea Veronica Cârstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti a primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a admite contestaţia în anulare pe care acesta a depus-o la dosarul în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.