Procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat profilat pe infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor. Curtea de Apel Ploieşti va decide dacă pe numele celor cinci vor fi emise mandate în baza cărora să fie extrădaţi în Franţa, pentru continuarea cercetărilor, în condiţiile în care pe numele lor există mandate europene de arestare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorul de caz a dispus reţinerea a cinci dintre cei şapte suspecţi ridicaţi şi audiaţi, marţi, într-un dosar la care lucrează procurorii de la structura centrală şi de la Serviciul teritorial Ploieşti din cadrul DIICOT, împreună cu anchetatori din Franţa şi Spania.
 
Miercuri, un complet de la Curtea de Apel Ploieşti urmează a decide dacă emite mandate de arestare preventivă pe numele celor cinci, care era căutaţi de către autorităţile franceze şi pe numele cărora există mandate de europene de arestare, au declarat surse judiciare. Ei ar urma să fie predaţi autorităţilor judiciare franceze, pentru cercetări. 
 
Cei cinci, alături de alţi doi suspecţi din acest dosar, au fost ridicaţi pentru fi audiaţi după ce, marţi, procurorii de la structura centrală şi de la Serviciul teritorial Ploieşti din cadrul DIICOT au făcut şase percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, la domiciliile mai multor suspecţi. 
 
Simultan, pe teritoriul Franţei, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare şi audieri de persoane privind activitatea aceluiaşi grup infracţional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST cu autorităţile judiciare franceze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.