Un bărbat trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, el fiind inculpat pentru că a ucis un tânăr de cu un cuţit, pe stradă, victima fiind bătută de mai multe persoane şi urmărită în timp ce încerca să fugă de agresori, a fost condamnat în primă instanţă la 20 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru moartea victimei. Crima a avut loc la începutul anului 2021, iar de atunci agresorul este liber. Prin sentinţa dată, completul de judecată de la Tribunalul Prahova a dispus menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de ucigaş. Pe parcursul anchetei, el nu şi-a recunoscut fapta, susţinând că sângele victimei care era tatăl a doi copii mici, a fost găsit pe hainele sale pentru că a încercat să îl ajute pe cel înjunghiat, lucru contrazis de mai mulţi martori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Condamnă pe inculpatul Godin Florin Alexandru - pentru săvârşirea infracţiunii de omor la pedeapsa de 20 (douăzeci) ani închisoare. (...) Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Godin Florin Alexandru, măsură preventivă pe care o menţine. În baza disp. art. 72 C.p. rap. la art. 399 alin.9 C.p.p., deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Godin Florin Alexandru, durata reţinerii din data de 03.01.2021.  Dispune prelevarea de la inculpatul Godin Florin Alexandru a probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune confiscarea cuţitului- briceag tip future folosit la comiterea infracţiunii de omor de către inculpat şi aflat la camera de corpuri delicte a Tribunalului Prahova”, este sentinţa pronunţată de Trbunalul Prahova, ca instanţă de fond în acest dosar. 
Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă înaintată de rudele victimei, stabilind daune morale şi cheltuieli de înmormântare  pe care agresorul să le plătească rudelor victimei. De asemenea, acesta este obligat să achite pensie lunară de întreţinere în sumă de 316 lei/lună pentru fiul şi fiica victimei, de la moartea tatălui lor şi până la majoratul acestora. 
Crima a avut loc în seara zilei de 2 ianuarie 2021, în satul Cornu de Sus, comuna Dumbrava. Victima, care avea 20 de ani, şi agresorul se aflau împreună la o petrecere, iar conflictul a pornit de la faptul că unul dintre ei a scuturat scrum de ţigară într-un pahar cu băutură. 
Când scandalul a început, gazdele petrecerii i-au dat afară pe cei implicaţi, iar bătaia a continuat în stradăm Florin Alexandru Godină chemând în sprijin rude ale sale, pentru a-l bate pe bărbatul cu care se certa. Victima a fost bătută inclusiv cu bucăţi din lemn smulse din garduri, înjunghiată şi, în condiţiile în care a încercat să fugă de agresorii săi, a fost urmărită şi bătută din nou. 
Procurorii au găsit, la locul incidentelor, o dâră de sânge pe o lungime de 70 de metri. Bărbatul a fost preluat de ambulanţă şi a murit la spital la câteva ore de la momentul în care a fost înjunghiat, după cum reiese din documentele aflate la dosar. 
În faţa procurorilor şi judecătorilor, agresorul a negat fapta, el explicând că probele ADN au arătat că pe hainele sale a fost găsit sângele victimei pentru că a încercat să îl ajute pe rănit, nu pentru că el l-a înjunghiat. Patru martori au infirmat cele spuse de agresor, arătând că nu a existat apropiere fizică între inculpat şi victimă după momentul agresiunii.
Bărbatul condamnat la 20 de ani a fost reţinut 24 de ore şi lăsat liber a doua zi de la crimă. Procurorii au cerut Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare pe numele agresorului, însă judecătorii au respins cererea. Decizia magistraţilor i-a făcut, la acel moment, pe oamenii din localitate să iasă în stradă pentru a-şi exprima nemulţumire, însă agresorul este liber şi doar cu interdicţiile impuse de controlul judiciar şi după ce a primit condamnarea pe fond.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.