Poliţistul de frontieră din Timişoara care a fost reţinut, luni, pentru luare de mită şi trafic de influenţă în urma unui flagrant, era delegat în dosarul DIICOT în care denunţătorul său e cercetat şi chiar a redactat ordonanţa prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar în cazul acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, marţi, printr-un comunicat, că procurorii din Timişoara au început urmărirea penală şi l-au reţinut, luni, pe poliţistul de frontieră Nicu Fiat Mihăiţoaia, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Mihăiţoaia ar fi solicitat şi primit mită de la o persoană cercetată într-un dosar DIICOT în care el fusese delegat.

”În perioada septembrie – octombrie 2016, suspectul Mihăiţoaia Fiat Nicu, în calitate de agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, delegat să desfăşoare acte de urmărire penală într-o cauză penală a DIICOT, a pretins suma de 15.000 euro, printr-un intermediar, de la o persoană cercetată în dosarul respectiv. După mai multe negocieri purtate cu persoana intermediară, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care suspectul Mihăiţoaia Fiat Nicu a primit în mai multe tranşe 5.600 euro”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA precizează că poliţistul de frontieră a fost cel care i-a redactat persoanei cercetate de către DIICOT ordonanţa prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.

”Concret, agentul de poliţie a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziţii, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoştinţă expirarea măsurii arestului la domiciliu şi a redactat ordonanţa prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar”, potrivit comunicatului DNA.

Luni seară, Mihăiţoaia a fost prins în flagrant în timp ce primea o tranşă de 7.000 euro din banii ceruţi.

”Conform înţelegerii anterioare, persoana cercetată în dosarul penal aflat pe rolul DIICOT urma să mai remită suspectului şi restul de 400 de euro, până la suma negociată de 13.000 de euro”, se mai arată în comunicat.

Nicu Fiat Mihăiţoaia urmează să fie prezentat, marţi, Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, persoana de la care poliţistul de frontieră a pretins mită este un poliţist implicat într-o reţea de falsificare şi plasare de valută contrafăcută, denunţător în acest caz.

Sursele citate au mai precizat că flagrantul a avut loc într-o benzinărie din municipiul Timişoara, în timp ce poliţistul de frontieră primea bani de la un intermediar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.