Premierul Florin Cîţu a anunţat, după întâlnirea de vineri cu reprezentanţii industriei HORECA în judeţul Suceava, că există varianta finală pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani - Suceava - Siret, în sensul că se ştie pe unde va trece, iar studiile de fezabilitate va fi gata până la finalul acestui an, pentru porţiunea Paşcani - Siret, lucrare care va fi finanţată cu fonduri europene. El a mai spus că vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici care să transforme din drum expres Paşcani-Siret în autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Foarte bună întâlnirea cu industria HORECA. Mi-am făcut acum un obicei să merg prin ţară, pentru că e o industrie care a suferit anul trecut şi vreau să îi încurajez pe oameni că urmează o perioadă mai bună. Sunt sigur că o să avem un sezon mai bun pentru turism în anul acesta. Un slogan pe care îl voi duce mai departe cu – Hai în Bucovina - şi îi invit pe români să vină aici. Avem şi veşti bune pentru cei care vor veni în viitor pentru am avut înainte o întâlnire de lucru foarte bun. Avem varianta finală pentru autostrada 7 Paşcani-Suceava – Siret, pe unde vor trece. Partea a doua, foarte important, le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune. Partea a treia, vom avea indicatori economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă, asta a fost discuţia. Înţeleg de la consultanţi că se va trece de la drumul expres la autostradă pentru Paşcani-Siret. Şi finanţarea de a merge pe fonduri europene pentru această porţiune. Prima parte, până la Paşcani sunte în PNRR, pe fonduri europene. Eu zic că vestea cea mai bună este că avem varianta finală, avem studiul de fezabilitate până la finalul anului şi voi avea şi indicatorii tehnico-ecnomici care să transforme drumul expres în autostrada.

Proiectul de la Siret a început anul trecut, când eram ministru de Finanţe, şi îl continuăm”, a afirmat Florin Cîţu, după întâlnirea vineri cu reprezentanţii industriei HORECA în judeţul Suceava.

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a răspuns: „Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede. Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”. 

El a adăugat că a văzut că există optimism în industria HORECA, chiar dacă anul trecut a fost unul dificil.

„Sunt bucuros să văd că există optimism în industria HORECA, desi a fost un an dificil, acum putem să vedem sfârşitul acestei perioade. Revenim la normalitate începând de mâine treptat, dar din 1 iunie cu mai multe măsuri. Diseară, în şedinţa de Guvern vom aproba o parte din aceste măsuri”, s completat premierul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.