Un plutonier adjunct la Unitatea Militară 02541 din Câmpulung Moldovenesc a fost reţinut de DNA, fiind acuzat că a primit sume cuprinse între 500 şi 1.600 de euro de la şase persoane pentru a le ajuta să treacă testul psihologic, probă eliminatorie, pentru a se angaja ca soldat gradat profesionist în Ministerul Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Smadici, plutonier adjunct la Unitatea Militară 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare), pentru şase infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-iunie, Marius Smadici a pretins şi primit de la şase persoane sume cuprinse între 500 şi 1.600 de euro, pentru a le facilita trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susţină la U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc pentru angajarea în Ministerul Apărării ca soldat gradat profesionist.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Inculpatul i-a ajutat pe aceşti candidaţi prin punerea la dispoziţia lor a variantelor de teste psihologice cu o zi înainte de susţinerea testului psihologic eliminatoriu. Toţi cei şase candidaţi care au susţinut testul psihologic în această modalitate au fost declaraţi admişi”, arată DNA.

În cazul primirii sumei de 1.600 de euro de la unul dintre cei şase candidaţi, Smadici a lăsat să se înţeleagă că are influenţă şi asupra comisiei de examinare de la proba sportivă eliminatorie. Astfel, Smadici l-a dus pe candidat în incinta unităţii militare unde a doua zi urma să fie susţinută proba sportivă, arătându-i în ce va consta aceasta şi lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv.

A doua zi, în urma susţinerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis.

Marius Smadici va fi prezentat, vineri, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.