Un număr de 23 de percheziţii au avut loc, joi, în Bucureşti, Argeş şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul fabricării articolelor din material plastic pentru construcţii, anunţă Poliţia Capitalei, precizând că trei persoane au fost reţinute, joi, în acest caz, urmând să fie propuse pentru arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii spun că în perioada 2014 - 2016, reprezentanţii unei firme având ca obiect de activitate "fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii” au înregistrat în contabilitate şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri, de aproximativ 34.708.000 lei de la societăţi cu comportament de tip "fantomă”.

Pentru a ascunde provenienţa sumelor rezultate din evaziune fiscală, reprezentanţii firmei au transferat succesiv suma de aproximativ 16.540.000 lei, reprezentând "contravaloarea" achiziţiilor fictive, în conturile societăţilor "fantomă", de unde sumele au fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi ale aceloraşi societăţi,  fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor, mai arată anchetatorii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de aproximativ 11.000.000 lei, iar suma ce face obiectul procesului de "spălare a banilor” este de aproximativ 16.540.000 lei, potrivit Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii mai spun că, joi, au fost reţinuţi trei suspecţi în acest caz, ei urmând să fie propuşi, vineri, pentru arestare preventivă, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.