Poliţiştii au făcut percheziţii, joi, în Bucureşti şi Ilfov, la o societate de avocatură, la o firmă de insolvenţă şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă, surse judiciare declarând pentru News.ro că faptele cercetate sunt legate de derularea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal, procedură încheiată în septembrie 2015. Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la cele două societăţi suspectate că au produs un prejudiciu de peste 18 milioane de lei, nicio persoană nefiind dusă la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 12:05  - Fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo: Procurorii ne-au cerut acte legate de insolvenţă

Cătălin Dascăl, fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo, a declarat joi, pentru News.ro, că procurorii i-au cerut acte legate de procedura insolvenţei societăţii, pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor. Dascăl a precizat că de planul de reorganizare a SC Dinamo 1948 SA şi de consultanţa acesteia s-au ocupat o societate de avocatură şi o firmă de insolvenţă angajate de debitoare, cea care a solicitat instanţei intrarea în insolvenţă.

Cătălin Dascăl a spus că procurorii i-au solicitat acte legate de procedura insolvenţei anterior percheziţiilor care au loc joi, la o societate de avocatură şi la o firmă de insolvenţă.

El a precizat că, după ce Cabinetul Individual de Insolvenţă Dascăl Cătălin a fost desemnat de instanţă administrator judiciar, s-a ocupat doar de procedura de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA.

Dascăl a mai spus că planul de reorganizare a fost făcut de către debitoare, iar o societate de avocatură a asigurat consultanţa pe probleme juridice în perioada derulării procedurii.

Potrivit Poliţiei Române, două dintre percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, faptele vizate în cadrul anchetei fiind de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că anchetatorii ridică de la cele două societăţi documente legate de procedura de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care a fost închisă de Tribunalul Bucureşti, în 24 septembrie 2015, de atunci firma fiind reintrodusă în circuitul economic.

Poliţia Română a precizat că societăţile de avocatură şi de insolvenţă sunt suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18 milioane de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvenţă a unei societăţi comerciale.

"Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii”, potrivit Poliţiei Române

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că în urma percheziţiilor vor fi ridicate documente, nicio persoană nefiind dusă la audieri.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile, la începutul lunii martie 2015, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.