Procurorii DNA au făcut marţi percheziţii la ASSMB, fiind vizate contracte de achiziţie publică încheiate în cursul anului 2022, de către directorul general al instituţiei de la acea dată, Cristian Plută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 12.12.2023, la sediul A.S.S.M.B. a avut loc o acţiune a DNA care s-a concretizat în solicitarea unor documente, mai precis a unor contracte de achiziţie publică încheiate, în cursul anului 2022, de către directorul general al instituţiei de la acea dată, Cristian Plută. A.S.S.M.B. susţine întru totul activitatea procurorilor anticorupţie şi a pus la dispoziţia acestora toate înscrisurile şi informaţiile solicitate, reiterând astfel, o dată în plus, sprijinul asumat de către instituţia noastră pentru documentarea şi verificarea legalităţii activităţilor întreprinse de către toţi angajaţii”, transmite instituţia.

De asemenea, precizează că, având în vedere că, la acest moment, nu are informaţii suplimentare cu privire la obiectul verificărilor şi dat fiind faptul că nu doreşte să afecteze buna desfăşurare a cercetărilor aflate în curs, va reveni cu informaţii suplimentare, în măsura în care acestea vor putea fi făcute publice.

Procurorii DNA au făcut, marţi, percheziţii la trei instituţii publice din Bucureşti, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise de funcţionari publici în legătură cu achiziţia de către unele spitale a unor servicii IT.

Fostul director al Administraţiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti Cristian Plută, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată săptămâna trecută pentru luare de mită şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de bai, bunuri sau foloase necuvenite. De asemenea, procurorii DNA au solicitat instanţei de judecată să dispună confiscarea extinsă de la Cristian Plută a sumei de 192.335 lei.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.