Tânărul care în ianuarie 2019 a înjunghiat o profesoară în incinta Liceului "Spiru Haret" din Ploieşti, nemulţumit că rămăsese repetent, a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii şi ordinii publice, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. El trebuie, de asemenea, să achite peste 11.000 de lei cheltuieli medicale Spitalului Judeţean Ploieşti, unde profesoara înjunghiată a stat internată timp de 11 zile. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat la 11 ani şi două luni de detenţie pe Mihai Alexandru Niţescu, pentru tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii şi ordinii publice, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. La data faptei, în ianuarie 2019, tânărul avea 22 de ani. 
 
În plus, sentinţa prevede menţinerea "măsurii de siguranţă a obligării provizorii la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol", care a fost stabilită la scurt timp de la agresiune. 
 
Totodată, magistraţii îl obligă pe inculpat să plătească Spitalului Judeţean Ploieşti suma de 11.112,80 lei despăgubiri civile, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 19.01.2019 şi până la plata efectiva, reprezentând contravaloarea prestaţiilor medicale acordate persoanei vătămate în perioada 29.01.2019 - 08.02.2019. Ministerul Educaţiei Naţtionale şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Ploieşti nu răspund în calitate de parte responsabilă civilmente. 
 
Niţescu, fost elev al şcolii, care fusese exmatriculat, a înjunghiat, în 29 ianuarie, o profesoară, soţia unui judecător din Ploieşti. Incidentul a avut loc în faţa cancelariei, profesoara fiind înjunghiată cu un cuţit în abdomen. Cuţitul a fost găsit la faţa locului, iar când a fost prins de jandarmi, tânărul avea la el  mai multe arme albe.
 
Femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, din cauza leziunilor provocate organelor interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.