Parchetul General a clasat dosarul de plagiat în cazul premierului Nicolae Ciucă, relatează PressOne care a lansat subiectul. Procurorul de caz a stabilit că fapta s-a prescris încă din 2008.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit PressOne, dosarul penal în care premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de încălcarea drepturilor de autor în teza sa de doctorat a fost închis în urmă cu circa trei săptămâni, pe 15 martie 2023, de Parchetul General.

După mai bine de un an de la deschiderea dosarului, procurorul de caz a constatat că fapta de care Nicolae Ciucă a fost acuzat în urmă cu mai bine de un an era prescrisă încă din 2008.

Concluzia jurnaliştilor de la PressOne este că decizia Parchetului General deschide posibilitatea ca teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă să fie analizată de către Comisia de Etică a Universităţii Naţionale de Apărare ”Carol I” (UNAP), aşa cum chiar premierul a cerut public în ziua în care a fost publicat materialul conţinând acuzaţiile de plagiat.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.