Omul de afaceri Dinu Pescariu este audiat, luni, de procurorii DNA, surse judiciare declarând că acesta a fost citat în acelaşi dosar în care a dat declaraţii şi Claudiu Florică, fostul şef al companiei Fujitsu în România, care ar fi suspectat de instigare la abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dinu Pescariu a intrat în jurul orei 12.00 în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fără a face declaraţii despre dosarul în care a fost citat de procurori.

Potrivit unor surse judiciare, Dinu Pescariu a fost chemat de procurori în acelaşi dosar în care luni a fost audiat şi Claudiu Florică, fostul şef al companiei Fujitsu în România, pus sub acuzare din noiembrie 2016 în dosarul "Microsoft 2” şi denunţător în primul dosar „Microsoft”.

CITEȘTE ȘI Claudiu Florică, anunţat de procurorii DNA că este suspectat într-un nou dosar - surse

Procurorii DNA l-au audiat şi pe Andrei Săvulescu, fost director în Ministerul Comunicaţiilor, acesta plecând de la DNA în jurul orei 12.30, fără să facă nicio declaraţie.

Claudiu Florică a fost luni la DNA pentru a fi anunţat că este suspectat într-un nou dosar, pentru fapte de instigare la abuz în serviciu, au declarat surse judiciare.

Claudiu Florică, fostul şef al companiei Fujitsu în România, este pus sub acuzare din 21 noiembrie 2016 în dosarul "Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu ministere.

Tot în noiembrie 2016 au mai fost puşi sub acuzare Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu, foşti directori ai companiei Microsoft, pentru complicitate la abuz în serviciu.

În aceeaşi zi, DNA a cerut aviz de la Camera Deptuaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, acesta fiind suspectat, în dosarul „Microsoft 2”, de abuz în serviciu. Cererea DNA în cazul deputatului Bejinariu este în prezent la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

În 12 decembrie 2016 au fost puşi sub acuzare foştii miniştrii Dan Nica, Alexandru Athanasiu şi Adriana Ţicău, în cazul lui Nica şi Athanasiu fiind luată atunci măsura controlului judiciar.

Dosarul “Microsoft 2” este desprins din cauza în care, în 3 septembrie 2016, au fost condamnaţi definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare. În primul dosar „Microsoft”, Claudiu Florică şi Dinu Pescariu sunt martori denunţători.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Claudiu Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.