Un om de afaceri care a înregistrat în contabilitatea societăţii sale zeci de facturi fictive care atestau în mod nereal existenţa unor relaţii comerciale cu firme fantomă inculpate în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. În dosarul evaziunii fiscale au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii fostei conduceri a PSD Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului postat pe site-ul Ministerului Public, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu-Victoraş Ionescu, administrator al SC Total Media & Print SRL, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Procurorii spun că omul de afaceri, în calitate de administrator al SC Total Media & Print SRL, a înregistrat, în perioada 2 iunie 2011 - 29 iulie 2013, în contabilitatea societăţii, 87 de facturi fictive, care atestă în mod nereal existenţa unor relaţii comerciale presupus derulate cu patru societăţi cu comportament tip fantomă, respectiv SC Radu Motors SRL, SC Alex Design SRL, SC Kult Premium Design SRL şi SC Kadok Interprest SRL.

În urma acestei activităţi, a fost cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 275.938 lei.

Dosarul este, potrivit unor surse judiciare, disjuns din dosarul evaziunii de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii fostei conduceri a PSD Prahova, alături de mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.