Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în cazul căreia Tribunalul Bucureşti a stabilit că procurorii DNA ar fi încălcat dreptul la apărare în dosarul de corupţie şi a constatat nulitatea relativă a actelor de urmărire penală, susţine că a sperat în judecători corecţi şi că s-a făcut dreptate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am sperat în judecători corecţi şi s-a făcut dreptate! Nu stiu câţi dintre voi aţi crezut atunci când spuneam că dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a mă scoate din cursa electorală, în plină campanie. Vă mulţumesc celor care aţi crezut în mine şi m-aţi susţinut în cea mai grea perioadă din viaţa mea!", a scris primarul Craiovei pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu i-a mulţumit unuia dintre martorii din proces, Ionuţ Cosmin Pîrvulescu, fost ziarist şi fost şef al Direcţiei de Relaţii Publice şi Mass-media din Primăria Craiova.

"Şi vreau să îi mulţumesc şi lui Ionuţ Pîrvulescu pentru modul în care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au înţeles ca el a fost denunţator în cazul meu şi că m-a înregistrat. A dat o declaraţie, luată în condiţii ilegale de procuror, după cum a admis şi instanţa, şi a fost înregistrat, la rândul lui, de altă persoană, tot în condiţii ilegale. M-am convins în această perioadă că instinctul meu nu prea greşeşte atunci când îmi aleg prietenii", a precizat Lia Olguţa Vasilescu. 

Martorul Ionuţ Pîrvulescu a fost şef de serviciu în Primăria Craiova până săptămâna trecută, când a anunţat că demisionează, urmând să se dedice proiectelor personale. 

Tribunalul Bucureşti a stabilit, marţi, că procurorii DNA ar fi încălcat, pe parcursul anchetei, dreptul la apărare al Liei Olguţa Vasilescu în dosarul de corupţie şi a constatat nulitatea relativă a actelor de urmărire penală, anchetatorii urmând să decidă, în cinci zile, dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

"Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela şi Vasilescu Lia Olguţa. Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii Preda Radu Cosmin şi Popescu Elena Daniela. Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguţa, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare", se arăta în decizia instanţei.

În plus, Tribunalul Bucureşti a exclus actele de urmărire penală "efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz".

Este vorba despre declaraţiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlăsceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum şi de denunţul formulat de Ionuţ Cosmin Pârvulescu, pe 7 martie 2016.

Instanţa a exclus şi proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlăsceanu Ion şi Ionuţ Pârvulescu Ionuţ, din 19 februarie, "aceasta fiind obţinută în mod nelegal".

Avocatul Liei Olguţa Vasilescu a declarat, pe 6 septembrie, la Tribunalul Bucureşti, că va cere înlăturarea mai multor probe pe care le consideră nelegal obţinute de către anchetatorii DNA, precum interceptări care nu au legătură cu dosarul, unele mărturii, dar şi unele denunţuri.

Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, alături de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.