Un notar arădean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru abuz în serviciu, după ce a autentificat un contract de cesiune de creanţă, deşi ştia că garantul ipotecar avea bunurile puse sub interdicţie judecătorească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, procurorii au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a notarului public arădean Savin Năstase, pentru abuz în serviciu.

El este acuzat că a autentificat, în 2012, un contract de cesiune de creanţă, deşi cunoştea faptul că garantul ipotecar a fost pus sub interdicţie judecătorească şi că acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fără încuviinţarea instanţei de tutelă, se arată în comunicat.

În urma acestui fapt, s-a cauzat cesionarului un prejudiciu de 50.000 de euro, sumă cu care acesta s-a constituit parte civilă în cauză.

Pentru recuperarea prejudiciului, s-a luat măsura punerii sub sechestru a bunurilor notarului arădean.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.