Niciun procuror nu s-a înscris până luni pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care se declară convins că vor exista candidaţi. Ultima zi de înscrieri pentru conducerea DNA este 24 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"M-am interesat la Direcţia Resurse Umane şi în clipa asta nu este niciun candisdat înscris pentru şefia DNA", a declarat Toader, luni dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei.

Întrebat dacă crede că vor fi înscrieri în ultima zi, aşa cum s-a întâmplat la prima procedură de selecţie, ministrul Justiţiei a a spus că aceasta este "opţiunea dânsilor".

De asemenea, întrebat dacă crede că vor fi candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA, Toader a răspuns: "Sunt convins că vor fi".

În 6 august, Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi. 

Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, inclusiv, la Direcţia Resurse Umane din cadrul Ministerului Justiţiei, iar în perioada 3-5 septembrie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei. În 6 septembrie ar urma să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Propunerea/propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Ministrul Justiţiei, Todorel Toader, declara că aşteaptă de la candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie un plan managerial care să conţină starea actuală a DNA, măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor. 

”Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realiare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el”, afirma Toader.

El susţineacă exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidaţi care au susţinut interviul pentru acest post.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.