Doi bărbaţi din judeţul Mureş care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, după ce au revenit din Germania sunt cercetaţi penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”. Unul dintre ei s-a dus la Reghin cu un mijloc de transport în comun şi s-a întors cu un taxi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, a fost atribuit număr unic unui dosar penal înregistrat la Secţia de Poliţie Deda sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

”La data de 19.03.2020, în jurul orelor 07,15, o persoană de sex bărbătesc din localitatea Maioreşti, comuna Ruşii Munţi, în vârstă de 50 ani, după întoarcerea în România din Germania, zona Frankfurt, deşi se afla în izolare la domiciliul din satul Maioreşti din data de 17.03.2020 a plecat în mun. Reghin cu un mijloc de transport în comun, fiind identificat la întoarcerea acasă într-un autoturism taxi”, a transmis Parchetul.

De asemenea, procurorii cercetează, pentru aceeaşi faptă, un bărbat din Filipişu Mic.

”La data de 18.03.2020, în jurul orelor 18.00, o persoană de sex bărbătesc din localitatea Filpişu Mic, com. Breaza, în vârstă de 30 ani, nu a respectat măsura autoizolării la domiciliu, având în vedere că la data de 18.03.2020, ora 13.00, a revenit din Germania, ţară care este cuprinsă în zona galbenă,, alături de alte 15 ţări care au peste 500 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus COVID 19, deşi avea obligaţia de a rămâne la domiciliu pentru 14 zile după ce a intrat în România”, a mai transmis Parchetul.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 277.

Pedeapsa pentru declararea necorespunzătoare a adevărului, pentru a ascunde riscul de infectare cu o boală contagioasă, va fi de închisoare între unu şi cinci ani, conform OUG de modificare a Codului penal.

Aceeaşi pedeapsă se va aplica persoanelor care nu respectă carantina sau spitalizarea, dacă astfel se răspândeşte boala, în timp dacă în acest fel se produce moartea unor oameni pedeapsa a fi între 5 şi 12 ani.

Transmiterea unei boli despre care o persoană ştie că o are se pedepseşte cu închisoare între doi şi şapte ani, iar dacă au fost vătămate persoane - între 3 şi zece. Dacă în acest fel se ajunge la moartea unor persoane, pedeapsa este între 7 şi 15 ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.