Un penitenciar la standarde europene va fi construit în judeţul Buzău, în foste unităţi militare care vor fi transferate de la MApN la Ministerul Justiţiei, a declarat, miercuri, ministrul Tudorel Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea îndeplinirii cerinţelor hotărârii pilot a CEDO, este propunerea de preluare a două unităţi militare de pe raza comunei Unguriu, judeţul Buzău, unităţi militare aflate în administrarea MApN. Este o suprafaţă de teren foarte generoasă, are clădiri care sunt solide, bune de folosit pentru Administraţia Penitenciarelor şi acolo avem în vedere construcţia unui nou penitenciar, modern, la standarde europene”, a precizat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la începutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că a fost demarat studiul de fezabilitate şi pentru penitenciarul de la Berceni.

Tudorel Toader a precizat, de asemenea, că în luna noiembrie va fi prezentată la CEDO foaia de parcurs privind rezolvarea problemelor legate de condiţiile din penitenciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.