Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti. Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei şi au fost semnate. Imediat procedăm la traducere, apostilare şi transmitere”, a spus Tudorel Toader, la România TV.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri revocarea cererilor de extrădare din Costa Rica pentru Elena Udrea şi Alina Bica având în vedere suspendarea executării pedepselor pentru cele două de un complet de cinci judecători de la ICCJ. Decizia nu a fost contestată, astfel că ministrul Justiţiei a semnat documentele.

ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Udrea şi Bica se află în detenţie în Costa Rica din 3 octombrie.

 

 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.