Ministrul Jujstiţiei Alina Gorghiu face apel la părinţi, după ce a citit eseurile trimise la Ministerul Justiţiei de către liceeni, în cadrul concursului “Legile se aplică şi pe Net”, să vorbească cu copiii lor, pentru că aceştia pot fi ajutaţi. Ea a precizat că elevii au scirs despre modul în care îi afectează cyberbullyingul, traumele prin care trec sau despre faptul că le este furată identitatea online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Părinţi, vă rog să vorbiţi cu copiii voştri! Putem să-i ajutăm! Sunt lucruri pe care le-am descoperit cu mare tristeţe citind eseurile trimise la Ministerul Justiţiei de către liceeni, în cadrul concursului “Legile se aplică şi pe Net”. Modul în care îi afectează cyberbullyingul, traumele prin care trec sau faptul că le este furată identitatea online...sfâşietor. Sunt doar copii…care au nevoie de ajutorul nostru! Îmi doresc ca fiecare copil din România să ştie că nu e singur!”, scrie Gorghiu pe Facebook.
Ea se referă la întrebarea lui Luca, clasa a 10-a din Suceava: ,Este permis online tot ceea ce legea nu interzice?", despre care consideră că deschide o dezbatere despre limite.
Camelia, clasa a 12-a din Bucureşti, merge şi mai departe şi trage un semnal de alarmă: ”Cyberbullyingul duce la superlativ bullyingul, urmărind victima chiar şi atunci când aceasta părăseşte contextul în care se produce violenţa psihologică, de exemplu şcoala”. Curajul pe care îl are Francesca-Denisa, clasa a 10-a Focşani, de a spune ce a păţit, pentru că ştie că ”există numeroase cazuri de acest gen cu care se confruntă adolescenţii” este excepţional. Matei, clasa a 10-a Bucureşti, subliniază şi el că “bullyingul pe internet e periculos. E periculos pentru că te poate face să te simţi singur şi fără stimă de sine…”. Maria, clasa a 10-a din Constanţa, vorbeşte despre regulile dure ale internetului: „Mănâncă sau vei fi mâncat. Internetul nu este o jucărie””, exemplifică ministrul.
Ea le mulţumesc tuturor celor care au avut curajul să povestească experienţele prin care au trecut şi afirmă că abia aşteaptă să îi cunoască pe toţi cei care au ales să se înscrie la acest concurs.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.