Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul precizează că, luni, procurorii DNA au făcut percheziţii în patru birouri ale instituţiei, care îşi are sediul în Palatul Victoria, într-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier, organizate în aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria. Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi”, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul.

Conform sursei citate, au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor.

”Dorim ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede şi să aflăm adevărul, astfel încât să ştim dacă au fost comise fapte în afara legii. Ne exprimăm pe această cale încrederea în corectitudinea acţiunilor întreprinse de către autorităţile statului, precum şi în competenţa şi corectitudinea justiţiei din România”, se mai arată în comunicat.

DNA a anunţat că luni, între orele 15:00 - 19.00, au avut loc percheziţii în cinci puncte din Bucureşti, la sediul unei instituţii publice, răspunsul fiind transmis în urma unei solicitări a News.ro de a oferi precizari în legătură cu acţiunea care a avut loc la Guvern şi în urma căreia, conform unor surse, au fost ridicate documente. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că instituţia vizată este Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi că este vorba despre angajări în posturi publice. Ulterior, DNA a precizat într-un comunicat că este vorba despre fapte de corupţie din iulie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.