Mai mulţi magistraţi au criticat, într-o dezbatere organizată joi la Palatul Parlamentului, modul în care se fac interceptările în România, unii dintre aceştia întrebând de ce este Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor la SRI şi de ce protocoalele de colaborare sunt secretizate, arătând că "mai avem puţin şi secretizăm şi hârtia igienică, ca să secretizăm tot".
Unii dintre magistraţii prezenţi la dezbatere s-au arătat nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care învesteşte Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor din SRI să administreze platforma cu ajutorul căreia se transmit comunicaţiile către organele de cercetare penală
"Dacă este Centru Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor înseamnă că este naţional, ce caută în ograda SRI? Protocoalele de colaborare sunt secretizate. Mai avem puţin şi secretizăm şi hârtia igienică ca să secretizăm tot. În Constituţie, autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa privată. Cu toată dragostea, autoritatea publică nu respectă viaţa mea privată. Dacă nu ai nimic de ascuns, de ce te deranjează să te asculte? Mă deranjează al naibii de mult să fiu interceptată în viaţa personală. Nu, domnilor, ascultaţi, dar potrivit legii! Că şi eu sunt cetăţean al acestui stat!”, a spus judecătorul Mădălina Afrăsinei, preşedintele Secţiei a VI-a civilă a Tribunalului Bucureşti.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Constantin Sima, a spus că speră ca ordonanţa de urgenţă să nu rămână în vigoare 50 de ani şi Parlamentul să treacă repede la treabă şi să o corecteze.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.