Procurorul general al României, Bogdan Licu, spune că este bine să fie numiţi şefi la conducerea parchetelor, iar aceştia să îşi asume şi să fie conştienţi de importanţa funcţiei pe care o ocupă. Potrivit lui Licu, o situaţie provizorală nu este pozitivă în nicio instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Licu a declarat, joi, că atacurile împotriva magistraţilor demotivează anumiţi procurori care ar dori să se înscrie pentru funcţiile de conducere din parchete.

“Din păcate, aceste atacuri susţinute demotivează anumiţi colegi. Cel mai mare rău care s-a întâmplat în ultimii ani acesta a fost, demotivarea colegilor. (...) Sunt convins că sunt suficienţi colegi, suficient de motivaţi, suficient de puternici şi cu siguranţă bine pregătiţi profesional care să opteze pentru aşa ceva şi care să instrumenteze toate aceste cauze pe care suntem obligaţi să le soluţionăm”, a afirmat procurorul general.

Întrebat dacă interimatele au cântărit greu în anchetele Ministerului Public, Bogdan Licu a răspuns: “Nicio situaţie provizorală nu este pozitivă în nicio instituţie. E bine să avem şefi numiţi, şefi care să îşi asume, şefi care să fie responsabili şi conştienţi de importanţa funcţiei pe care o ocupă”.

Jurnaliştii l-au întrebat dacă interimarii nu îşi asumă, procurorul general spunând: “Interimarii îşi asumă şi eu cred că v-am dovedit când mi-am asumat şi la primul interimat şi la al doilea”. 

Licu a apreciat că nu ştie dacă se va înscrie în procedura de selecţie a procurorului general, demarată de MInisterul Justiţiei, spunând că reflectează asupra acestui lucru.

Secţia pentru Procurori a CSM s-a reunit, joi, de la ora 10.00, pe ordinea de zi având prelungirea unor delegări în funcţii de conducere, dar şi delegarea unor procurori în funcţii de conducere la diferite parchete şi secţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.