Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost întrebată, miercuri seară, în conferinţa de presă, despre noile acuzaţii care i-au fost aduse de către Sebastian Ghiţă, ea reluând afirmaţiile potrivit cărora nu comentează acuzaţiile inculpaţilor. Ea a ţinut să sublinieze, de altfel, că a organizat această conferinţă de presă nu pentreu a-i răspunde inculpatului Vlad Cosma şi altor inculpaţi, ci pentru a le spune cetăţenilor că DNA nu falsifică probe şi respectă legea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Anul trecut v-am răspuns exact la aceleaşi întrebări. De-a lungul timpului am spus că nu comentez acuzaţiile inculpaţilor. Sunt situaţii în care vin inculpaţi şi fac denunţuri. Nu putem interzice acest lucru oamenilor. Obligatia procurorilor este să verifice aceste lucruri. Nu pot lua de bune aceste informaţii", a declarat Kovesi.

Ea a ţinut să sublinieze, de altfel, că a organizat această conferinţă de presă nu pentru a-i răspunde inculpatului Vlad Cosma şi altor inculpaţi, ci pentru a le spune cetăţenilor că DNA nu falsifică probe şi respectă legea.

"Nu am ieşit să îi răspund inculpatului Vlad Cosma şi nici altor inculpaţi, le spun oamenilor cinstitţi că da, lucrăm legal şi nu falsificăm probe şi că da, uneori avem probleme cu procurorii şi lumăm măsuri", a mai spus Kovesi.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, urmărit în mai multe dosare penale şi aflat în Serbia, a avut duminică seară o intervenţie la Antena 3, unde a reluat afirmaţiile conform cărora avea o relaţie apropiată cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta a fost la el acasă, la Ploieşti, "a venit la vie" şi a fost văzută de lăutari şi de chelneri. El a precizat că se va gândi cum poate dovedi relaţia pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi.

Luni seară, Sebastian Ghiţă a avut o nouă intervenţie, la România TV, în care i-a adus acuzaţii şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a comentat declaraţiile făcute de acesta la conferinţa de presă organizată în urma acuzaţiilor aduse de fostul deputat PSD Vlad Cosma. Ghiţă a susţinut că denunţul din dosarul în care este cercetat alături de Victor Ponta este un fals şi că a început proceduri pentru a le prezenta judecătorilor sârbi "adevărul despre acele probe fabricate", pe baza cărora a primit mandat de arestare şi cerere de extrădare. "Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General!", a spus Sebastian Ghiţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.