Curtea de Apel Ploieşti anunţă că judecătorii acestei instanţe vor suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată, în situaţia în care pensiile de serviciu ale magistraţilor vor fi eliminate. Ca protest faţă de intenţia privind abrogarea pensiilor speciale, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis ca şedinţele de judecată să înceapă cu o jumătate de oră mai târziu faţă de ora stabilită iniţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Ploieşti, întrunită, luni, la propunerea a 28 dintre magistraţii acestei instanţe, a decis ca magistraţii să protesteze faţă de "iminenta abrogare a dispoziţiilor legale ce reglementează pensia de serviciu a magistraţilor” prin decalarea orei şedinţelor de judecată, anunţă un comunicat dat publicităţii luni după-amiază de Curtea de Apel Ploieşti.
 
Astfel, începând de marţi, 28 ianuarie, şedinţele de judecată vor începe mai târziu cu o jumătate de oră faţă de ora la care acestea sunt programate de obicei, respectiv la ora 9.30.
 
În plus, judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti anunţă că vor suspenda pe termen nelimitat şedinţele de judecată în cazul în care legea care prevede dreptul la pensii de serviciu pentru magistraţi va fi abrogată. 
 
"În cazul abrogării dispoziţiilor legale ce consacră pensia de serviciu a magistraţilor, se va proceda la suspendarea activităţii de judecată pe o perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent”, menţionează documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.