Judecătoria Focşani a decis eliberarea condiţionată a fostului deputat Alin Trăşculescu, condamnat definitiv în martie anul trecut la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită. Decizia nu este însă definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Admite ca întemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Trăşculescu Alin Silviu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea restului din pedeapsă de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală a Tribunalului Bucuresti. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării condiţiilor liberării condiţionate, pentru pedeapsa rămasă neexecutată", este hotărârea instanţei.

Decizia poate fi contestată în termen de trei zile.

Fostul deputat Alin Trăşculescu, încarcerat în Penitenciarul Focşani, a depus cerere de eliberare condiţionată la începutul acestei luni, după ce a ispăşit jumătate din pedeapsă.

În martie 2016, Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare. Intanţa de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, îl condamnase la 7 ani de închisoare.

Trăşculescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, fiind trimis în judecată în aprilie 2013, alături de alte persoane.

Procurorii DNA au transmis, la momentul trimiterii în judecată, că  “în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpaţii Trăşculescu Alin – Silviu şi Calotă Marian – Valeriu au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, asociere la care au aderat şi inculpaţii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian şi Geolfan Dorian. În această perioadă, inculpatul Trăşculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu Alin – Silviu a pretins şi suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, în trei tranşe, suma totală de 374.000 lei”.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.