Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu se pune problema să evaluăm dacă trebuie schimbate conducerile DNA, PîCCJ şi DIICOT. Şeful statului a adăugat că apreciază faptul că Ministerul Justiţiei a decis din timp să facă aceste propuneri şi concursurile vor avea loc ţinând cont de agenda stabilită. „Urmează pasul de la CSM, după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM desigur, la mine şi voi lua o decizie corespunzătoare”, a mai precizat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Anunţul ministrului Justiţiei de astăzi este un pas important într-o direcţie pe care cu toţii ne-o dorim bună. Este vorba de scoaterea la concurs a celor trei posturi de la Parchetul General, DNA şi DIICOT, conducerile acestor parchete, în conformitate cu noile Legi ale Justiţiei şi la termen. S-au organizat interviurile la minister şi ministrul a anunţat opţiunile care au reieşit de acolo. Urmează, evident, următorul pas, care este la CSM, după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM, la mine şi voi lua o decizie corespunzătoare. Nu cred că se pune problema să evaluăm dacă trebuia schimbat sau nu trebuia schimbat. Apreciez însă că ministerul a lucrat foarte corect, anunţând din timp aceste concursuri şi ţinându-se de agenda stabilită. Este un lucru important pentru noi toţi”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat luni la Luxemburg dacă e cazul să fie schimbate conducerile DNA, DIICOT.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat luni propunerile pentru funcţiile de procuror general şi de procuror şef al DNA, acestea fiind Alex Florin Florenţa şi, respectiv, Marius Ionuţ Voineag. Propunerea pentru funcţia de procuror şef al DIICOT va fi anunţată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor. Decizia finală urmează să fie luată preşedintelui Klaus Iohannis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.