Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o nouă cerere de liberare condiţionată a omului de afaceri, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, iar termenul fixat pentru dezbaterea solicitării de către magistraţii Judecătoriei Sector 5 este 22 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Rahova a analizat ieri (miercuri - n.r.) dosarul privind cererea de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a înaintat documentaţia către Judecătoria Sectorului 5 pentru a analiza cererea condamnatului”, a declarat, joi, pentru News.ro, comisar Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului. 
 
Biroul de relaţii publice al Judecătoriei a arătat că termenul stabilit de sistemul pentru repartizarea dosarelor este de 22 iunie, dar că acesta poate preschimbat dacă celui condamnat i se pare prea lung sau prea scurt. 
 
“Sstemul informatic al instanţei a stabilit termen pentru discutarea cererii de liberare condiţionată pentru 22 iunie. Condamnatul poate cere preschimbarea acestuia, dacă i se pare prea lung, sau prea scurt, în vederea pregătirii apararii”, a declarat un reprezentant al Biroului de relaţii publice al Judecătoriei Sector 5. 
 
Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, în 10 ianuarie, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare condiţionată şi a decis ca acesta să poată depune o nouă solicitare după data de 24 mai. Instanţa a stabilit atunci că Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiţionat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu şi a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi a dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă. 

Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani şi nouă luni, dar are şi zile câştig, care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.