Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi verifică modul în care procurorii de la DIICOT Craiova au instrumentat dispariţia celor două adolescente de la Caracal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT – ST Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane. Menţionăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind «de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor»”, a transmis, vineri, Inspecţia Judiciară.

În cursul zilei de joi, instituţia a precizat că face verificări şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, iar anterior a cerut suspendarea procurorului care s-a ocupat de cazul Alexandrei Măceşanu şi nu le-a permis poliţiştilor să intre în locuinţa suspectului înainte de ora 6.00. 

Poliţiştii şi procurorii anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit.

Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută săptămâna trecută. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.