Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a afirmat, miercuri, referitor la incidentul de la Ambasada Rusiei, că maşina a intrat în poartă, iar apoi bărbatul din interior a aprins un dispozitiv care a provocat incendiul care a dus la carbonizarea sa. În interiorul autoturismului anchetatorii au găsit mai multe recipiente cu vopseluri. Ancheta ia în calcul motive personale care au dus la aceste gesturi, excluzând posibilitatea unui atac terorist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Maşina a intrat în poartă, iar imediat după, persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv şi în felul acesta s-a produs incendiul din interiorul maşinii, rezultatul fiind carbonizarea lui”, a declarat, miercuri, Bogdan Staicu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.  

Procurorul a precizat că acestea sunt informaţiile deţinute în acest moment.  

”Cu siguranţă nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar, pe baza datelor existente, aceasta este situaţia de fapt conturată momentan”, a mai precizat procurorul.  

Acesta a explicat că se verifică toate informaţiile, probele şi circumstanţele personale care l-au determinat pe bărbat la un asemenea gest, dar nu a putut preciza dacă bărbatul a lăsat sau nu vreun mesaj care să-şi justifice gestul. 

”La cercetarea la faţa locului, în interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile. Nu aş putea spune cantitatea. Erau mai multe recipiente cu vopseluri”, a mai declarat procurorul.  

Întrebat dacă incidentul poate fi catalogat ca unul terorist, Staicu a afirmat: ”Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanţe personale”.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.