Dosarul care vizează presupuse fapte de corupţie comise de către doi foşti şefi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, suspectaţi că au favorizat reprezentanţii complexului turistic Ferma Dacilor, permiţând funcţionarea acestuia fără autorizaţia de securitate la incendiu va fi judecat la Tribunalul Prahova. Instanţa a stabilit ca termen în acest dosar data de 11 ianuarie. Unul dintre cei vizaţi de dosar s-a pensionat, iar celălalt deţine o funcţie în Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISGU) , superioară celei în care se afla la nivelul ISU Prahova

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Prahova a înregistrat, luni, dosarul care are ca obiect confimarea redeschiderii urmăririi penale, în baza art.335 alin. 4 din Codul de Procedură Penală, în dosarul care vizează presupuse fapte de corupţie în care doi foşti şefi din ISU Prahova au fost acuzaţi că au favorizat funcţionarea complexului Ferma Dacilor fără avizele necesare, dosar care iniţial a fost clasat. 
Termenul stabilit de instanţă în acest dosar este 11 ianuarie.
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Conform portalului instanţelor de judecată, calitatea de intimaţi în dosar o au Cristina Chelba şi Elisei Tiberiu Dumitru. 
Elisei Tiberiu Dumitru a condus ISU Prahova şi s-a pensionat în anul 2021, Raed Arafat dezvăluind public, după incendiul de la Ferma Dacilor, că pensionarea acestuia şi a unui alt fost şef din cadrul ISU Prahova nu s-a făcut „cu voia lor”. 
Cristina Chelba a fost ofiţer specialist I în cadrul Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova. De mai mult timp ea a avansat, iar surse din instituţie au declarat pentru News.ro că lucrează în cadrul IGSU, pe o funcţie superioară celei pe care o deţinea în ISU Prahova, având atribuţii care îi permit să îi controleze pe foştii ei colegi de la Prahova. 
De altfel, numele Cristinei Chelba apare pe „Lista auditorilor desemnaţi pentru efectuarea auditului de supraveghere la persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor, potrivit prevederilor OMAI nr. 87/2010”, listă întocmită la nivelul Centrului Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi care datează din mai 2018. Numele Cristinei Chelba apare pe lista cu auditori desemnaţi pentru ISU Prahova. “Consider o provocare munca în acest domeniu, pentru că noi, femeile, putem demonstra că suntem la fel de bine pregătite în cele mai multe domenii, ca şi bărbaţii. (...) Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi dobândi în cadrul ISU, cu greu poate fi acumulată în alt domeniu.”, declara  locotenentul Chelba Cristina pentru portalul forum.pompierii.info care a publicat un material despre femeile pompier din ISU Prahova, în urmă cu mai mulţi ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.