Executivul a aprobat, miercuri, suplimentarea numărului maxim de posturi al Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România cu 15 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, pentru susţinerea în mod activ şi optim a activităţii Parchetului European (EPPO) în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Executivului, necesitatea suplimentării numărului maxim de posturi este determinată de dinamica volumului de lucru al Parchetului European după începerea activităţii operaţionale în România, precum şi de aşteptarea generală privind creşterea volumului de activitate în perioada următoare, în contextul cadrului financiar multianual şi al instrumentului de redresare NextGenerationEU.

În prezent, numărul de procurori delegaţi pentru România este relativ restrâns, respectiv 7 din cei 20 alocaţi statului român, iar creşterea numărului de procurori europeni selectaţi (o nouă procedură de selecţie este în curs de desfăşurare) trebuie dublată şi de sporirea sprijinului pe care ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară îl pot aduce la susţinerea activităţii EPPO în România.

EPPO este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze către EPPO orice comportament infracţional care afectează bugetul UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.