O grupare specializată în trafic cu medicamente a fost destructurată, în urma unor ample percheziţii care au avut loc, miercuri, în Maramureş, Alba şi Cluj, membrii grupului fiind acuzaţi că procurau ilegal medicamente cu regim special pe care le vindeau apoi unor bolnavi cu afecţiuni renale şi hepatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Maramureş au făcut, miercuri, 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Maramureş, Alba şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală, fals informatic şi trafic de droguri.

Conform oamenilor legii, gruparea ar fi formată din 14 persoane care ar fi procurat şi ulterior pus la dispoziţia persoanelor interesate, la un preţ diminuat cu 30% faţă de preţul practicat de farmaciile autorizate, medicamente plasate sub un regim special fără ca persoanele cărora le-au fost vândute să deţină prescripţii medicale.

Medicamentele vândute astfel au un regim special şi sunt destinate bolnavilor cu afecţiuni renale şi hepatice, fiind antibiotice sau  medicamente care conţin substanţe cu efect psihotrop.

Anchetatorii au stabilit că două dintre persoanele bănuite, cu complicitatea altor membri ai grupului infracţional, ar fi pretins că lucrează la o companie de distribuire a medicamentelor, speculând relaţiile de încredere şi legăturile create de-a lungul timpului cu pacienţi care beneficiază de medicamente gratuite în cadrul unor programe naţionale de sănătate.

Astfel, acestea ar fi intrat în mod repetat în posesia unor reţete medicale şi a cardurilor de sănătate care permit titularilor să ridice medicamentele prescrise de medicii specialişti, procurând de pe piaţa neagră diferite medicamente, la un preţ mult mai mic decât cel practicat în farmacii, le-ar fi pus la dispoziţia bolnavilor şi şi-ar fi decontat contravaloarea medicamentelor de la Casa Asigurărilor de Sănătate, însuşindu-şi diferenţa de preţ.

Pentru a-şi însuşi banii, cei doi bănuiţi, cu complicitatea angajaţilor unei farmacii, ar fi introdus date informatice false în aplicaţia care gestionează modul de prescriere şi eliberare a reţetelor medicale de către medici şi farmacişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.