Trei instructori auto din cadrul a două şcoli de şoferi din municipiul Giurgiu au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Unul dintre inculpaţi este şi director al uneia dintre şcoli. Inculpaţii ar fi primit sume de bani de la candidaţi pentru obţinerea permisului de conucere, în vederea programării în regim de urgenţă şi/sau promovarea probei practice în mod fraudulos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, ca urmare a unei sesizării din oficiu, au administrat probatoriul în baza mai multor ordonanţe de delegare emise de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, în urma cărora trei instructori auto din cadrul a două şcoli de şoferi din municipiul Giurgiu (dintre care un inculpat fiind director al uneia dintre şcoli) au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie” a transmis, luni, DGA, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că ăn sarcina directorului şcolii de şoferi s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (14 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,  în formă continuată (5 acte materiale).

În sarcina celui de al doilea instructor auto, din cadrul aceleiaşi şcoli de şoferi, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,  în formă continuată (5 acte materiale).

De asemenea, cel de al treilea instructor auto (angajat al unei alte şcoli de şoferi), a fost inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale).

”În fapt, în perioada 2018-2019, cei trei inculpaţi au pretins şi primit sume de bani de la candidaţi ai celor două şcoli de şoferi pentru obţinerea permisului de conucere, pretinzând că ar putea interveni pe lângă funcţionarii din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Giurgiu, în vederea programării acestora în regim de urgenţă şi/sau promovarea probei practice în mod fraudulos, precum şi pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule”, se arată în comunicat.

De asemenea, în unele situaţii, primii doi inculpaţi au pretins şi primit sume de bani de la elevi ai şcolii de şoferi, pentru a le facilita eliberarea în fals a fişei medicale, fără a se prezenta la examenele medicale de specialitate, iar în alte situaţii au emis în fals adeverinţe care atestau efectuarea orelor suplimentare de pregătire practică, fără ca acestea să fie efectuate de facto, condiţii legale necesar a fi îndeplinite pentru constituirea dosarului de candidat, respectiv pentru susţinerea unui nou examen de către candidaţii declaraţi respins în primă fază.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.