Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului inculpată în unul dintre dosarele deschise de către procurori în urma incendiului care a distrus parţial complexul turistic Ferma Dacilor, în care opt oameni au murit, a fost amendată, joi, de către Judecătoria Ploieşti, pentru „abuz de drept procesual”, după ce a încercat recuzarea atât a unuia dintre judecătorii care fac parte din completul de judecată, cât şi a procurorului de şedinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Luiza Laura Anghelina, funcţionara care s-a ocupat, în ultimii ani, de urbanism în cadrul Primăriei Gura Vadului şi care a fost pusă sub acuzare în unul dintre dosarele deschise în urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani a primit 5000 de lei amendă, joi, din partea Judecătoriei Ploieşti. Amenda a fost dată pentru „abuz de drept procesual”, după ce a încercat recuzarea atât a unei judecătoare din completul care analizează dosarul în care este inculpată, cât şi a procurorului de şedinţă.
„În temeiul art. 70 alin. (8) rap. la art. 68 alin. (5) Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a procurorului de şedinţă Apostol Lavinia Elena, formulată în dosarul nr. 205/114/2024 de inculpata Anghelina Luiza Laura. În temeiul art. 283 alin. (4) lit. n) Cod procedură penală amendează pe inculpata Anghelina Luiza Laura cu amendă judiciară în cuantum de 5.000 lei pentru abuz de drept procesual”, este soluţia Judecătoriei Ploieşti. 
Femeia poate formula, conform soluţiei pronunţate de instanţă, cerere de anulare sau de reducere a amenzii în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii. Luiza Laura Anghelina se află sub control judiciar, după ce a stat în arest preventiv, timp de o săptămână, în dosarul în care e inculpată pentru abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.
”La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale menţionate mai sus, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă”, au transmis, la începutul acestei luni, procurorii.
În acelaşi dosar, fostul primar şi actualul primar ai comunei Gura Vadului sunt cercetaţi sub control judiciar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.