O funcţionară din Primăria comunei Băneasa, judeţul Giurgiu, a fost deferită justiţiei de către procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de fals şi de folosire cu rea-credinţă de documente false, ea ajutându-şi mama să obţină subvenţii pentru terenuri agricole pentru o suprafaţă de teren mai mare decât cea deţinută în realitate. Femeia a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Tribunalul Giurgiu fiind sesizat de către DNA în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatei cu privire la Florica Popescu, funcţionar în cadrul Primăriei comunei Băneasa din judeţul Giurgiu, inculpată pentru infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de DNA.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că la data de 30 mai 2014, funcţionara a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, întocmite de ea în numele mamei sale, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de teren de 5,7 hectare, pe care nu-l deţinea în realitate.

Astfel Florica Popescu a adăugat 2,2 hectare de teren la cele 3,5 hectare pe care în realitate le deţinea mama sa, iar pentru a justifica suprafaţa suplimentară a întocmit în fals două acorduri de folosinţă, conform cărora mama sa primea spre folosinţă, de la două persoane, suprafeţele de 1,2 hectare, respectiv un hectar de teren arabil.

”Prin aceste demersuri, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a beneficiat pentru campania agricolă 2014 de subvenţii în sumă de 1.352 de lei provenind din fonduri europene şi în sumă de 192 de lei provenind din bugetul naţional. În vederea acoperirii prejudiciului, inculpata a depus în conturile APIA suma de 1.580,37 de lei. În prezenţa apărătorului ales, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate”, notează DNA.

Procurorii precizează că, potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, instanţa de judecată a fost sesizată cu privire la pedeapsa de un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani, precum şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţiipublice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În plus, funcţionara va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condiţiile stabilite de instanţă.

Tribunalul Giurgiu urmează să se pronunţe cu privire la acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.