Fostul şef al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ ) Buzău, comisarul şef Vasile Nicolae, a fost trimis în judecată ce către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit, unui comunicat dat publciităţii vineri de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, începînd din luna octombrie a anului 2014, până în iunie 2015, şeful de la acea vreme al Poliţiei Rutiere Buzău a condus un autoturism Alfa Romeo care avea aplicate numere de înmatriculare româneşti, ale unui autoturism înmatriculat în judeţul Buzău, în realitate autovehiculul nefiind înmatriculat.

„Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului: - NICOLAE VASILE - pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu un număr fals de înmatriculare prev. de art. 334 al.1 C.p. cu aplic. art. 35 al.1 C.p. şi art. 334 al.2 C.p. cu aplic. art. 35 al.1 C.p. cu aplic final art. 38 al.1 C.p.. În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În perioada 06.10.2014-22.06.2015, inculpatul Nicolae Vasile, la data săvârşirii faptelor având calitatea de comisar şef de poliţie – şef al Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Buzău, a condus pe drumurile publice şi a introdus în parcarea I.P.J. Buzău, autoturismul marca Alfa Romeo care nu era înmatriculat şi care avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare BZ 48 FCD”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La momentul respectiv conducerea IPJ Buzău s-a sesizat în urma unor reclamaţii şi a deschis o anchetă în care l-a cercetat pe fostul şef al serviciului rutier pentru fapta sa., mai ales că venea la serviciu şi parca autoturismul cu numere false în curtea instituţiei'

Mai mult, după izbucnirea scandalului Vasile Nicolae s-a îmbolnăvit subit, s-a internat în spital pentru ca apoi să se pensioneze. Ulterior, în data de 16 martie 2016, potrivit presei locale, maşina Alfa Romeo cu numărul de înmatriculare BZ 48 FCD s-a făcut scrum într-un incendiu pe drumul european 85.

Vasile Nicolae nu mai deţine funcţia de şef al Servciului Rutier Buzău şi nici nu mai lucrează în cadrul Inspectoratului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.