Procurorul DNA Călin Nistor, care a deţinut şefia Direcţiei şi în prezent este delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei, solicită pensionarea, cererea sa urmând să fie discutată de Secţia pentru procurori a CSM în 8 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a şedinţei din 8 decembrie a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se află cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de Călin Nistor, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul acestei structuri specializate.

Călin Nistor preluase, în ianuarie 2019, conducerea DNA, până la numirea unui titular, iar apoi delegarea a fost prelungită. Nistor devenise şef al DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei după revocarea din funcţie a Codruţei Kovesi, a refuzat prelungirea interimatului.

Ulterior, el s-a înscris la concursul pentru şefia DNA, fiind unul dintre cei cinci candidaţi, însă funcţia a fost obţinută de Crin Bologa.

Călin Nistor era procuror şef adjunct al DNA din 10 mai 2013, fiind reînvestit în 2016, iar în perioada 11 martie – 9 mai 2013 a mai ocupat interimar funcţia de procuror şef al DNA. 

Nistor şi-a început cariera în 1995, când a fost pentru un an procuror la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi timp de patru ani a fost  avocat în Baroul Vâlcea.

Începând din 2000, Călin Nistor a revenit în magistratură, mai întâi tot la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (2003-2005) şi la DNA - Structura Centrală (2006-2008).

Din ianuarie 2008 până în 10 martie 2013, Nistor a condus DNA – Structura Teritorială Piteşti, funcţie din care a fost delegat, în 11 martie 2013, în funcţia de procuror şef al DNA.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.