Fostul primar din Focşani Decebal Bacinschi a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, după ce a atribuit direct, către o firmă ”agreată”, şi ulterior a achitat un contract privind iluminatul ornamental de sărbători, la un preţ supraevaluat. Potrivit anchetatorilor, bugetul local a fost prejudiciat cu peste 350.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, a inculpatului Decebal-Gabriel Bacinschi, la data faptei primar al Municipiului Focşani, judeţul Vrancea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

”În perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct, către o firmă «agreată», un contract privind obiectivul «Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii - Municipiul Focşani» şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii spun că în ambele cazuri, primarul a acţionat contrar dispoziţiilor legale, astfel bugetul local a fost prejudiciat cu 356.642 de lei, în acelaşi timp firma ”agreată” obţinând un folos necuvenit în cuantum de 246.121 de lei.

De asemenea, anchetatorii mai menţionează că instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată la data încheierii contractului.



Pe perioada cât se află sub control judiciar, fostul edil trebuie să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi nici să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. 

Totodată, inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În data de 9 martie 2016, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Focşani şi la alte şase adrese în acest dosar. Anchetatorii au ridicat atunci patru saci cu documente, printre birourile verificate fiind şi cel al primarului Decebal Bacinschi (PSD).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.