Fostul primar al oraşului Braşov George Scripcaru şi un fost şef al Regiei publice de transport din municipiu au fost achitaţi de Tribunalul Covasna în dosarul în care fuseseră trimişi în judecată, în decembrie 2020, pentru şantaj. Conform judecătorilor, cei doi nu au comis faptele de care au fost acuzaţi. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În temeiul în temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 lit. c din Codul de procedură penală dispune achitarea inculpatului Scripcaru George, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută de art. 207 alin. 1 şi 3 Cod penal, raportat la art. 13 ind. 1 din Legea nr. 78/2000. În temeiul în temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 lit. c din Codul de procedură penală dispune achitarea inculpatului Cornea George Mihai, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la şantaj prevăzută de art. 48 alin. 1 raportat la art. 207 alin. 1 şi 3 Cod penal şi la art. 13 ind. 1 din Legea nr. 78/2000”, este decizia Tribunalului Covasna.
 
Aceasta poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. 
 
Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2020 şi are legătură cu campania electorală din urmă cu trei ani.
 
”În calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi ameninţat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajaţii societăţii comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei Autonome de Transporturi Braşov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame. Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaţilor la Primăria Braşovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare. În perioada 6-12 august 2020, acelaşi inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formaţiune electorală şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, «realizările» primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive”, notau procurorii în rechizitoriu.
 
George Scripcaru a pierdut alegerile din 2020 în favoarea lui Allen Coliban (USR).
 
Dosarul de la Tribunalul Covasna este a patra achitare pentru fostul edil, care a mai fost trimis în judecată pentru corupţie, fiind găsit nevinovat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.