Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care are o condamnare de şapte ani şi patru luni de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, este cercetat de procurorii DNA în alte două dosare. Într-un dosar el este urmărit penal, iar în cel de-al doilea are calitatea de suspect. Unul dintre dosare este legat de firma Tel Drum. Constantinescu spune că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Constantinescu a fost adus luni, la sediul DNA Constanţa, pentru a fi informat despre acuzaţiile care îi sunt aduse în alte două dosare. După ce a coborât din duba Penitenciarului Poarta Albă, Constantinescu a declarat jurnaliştilor: “În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (n.r.şeful DNA Constanţa) pentru represiune nedreaptă şi tortură pentru tot ce mi-a făcut mie în dosarele pe care le-a instrumentat, sunt cercetat petnru că a a aflat că este cercetat alături de doamna Kovesi, la plângerile mele, la Secţia pentru investigarea magistraţilor”.
 
La ieşirea din sediul DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a afirmat că este cercetat într-un dosar în care este vizată firma Tel Drum şi că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.
 
Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a explicat jurnaliştilor la ieşirea din sediul DNA Constanţa, că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean este cercetat în două dosare penale, ambele fiind disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
“Este vorba despre două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa şi în esenţă vizează plăţi nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări”, a precizat avocatul.
Marius Mocanu a precizat că Nicuşor Constantinescu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.  
“A refuzat să dea declaraţie la acest moment procesual, apreciind că este necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei şi în funcţie de concluziile la care vom ajunge vom formula cereri privind declaraţii, privind administrarea de probe”, a precizat apărătorul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. 
Marius Mocanu a menţionat într-un dosar Nicuşor Constantinescu este urmărit penal, iar în celălat are calitatea de suspect. 
“Într-unul dintre dosare, despre care vă spuneam că este mai vechi, s-a pus în mişcare acţiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar suntem în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale şi dânsul are calitatea de suspect”, a mai spus avocatul.
Întrebat dacă lui Nicuşor Constantinescu i s-a cerut să-l denunţe pe Liviu Dragnea, Marius Mocanu a răspuns: “Nu cunosc despre existenţa acestei discuţii. Singura referire care ar putea fi făcută vizavi de această chestiune este faptul că RAJDP Constanţa a plătit o parte din sumele de bani respective la care am făcut referire către o societate Tel Drum. De aici a existat o discuţie vizavi de această chestiune însă, la modul concret, nu a fost formulată o acuzaţie care să vizeze persoana la care aţi făcut referire. Probabil este o concluzie pe care a tras-o dânsul în urma faptului că se vehiculează numele acestei societăţi. Este o chestiune de notorietate. Nu cunosc amănunte, detalii. Atât este ceea ce vă pot spune în această fază. 
 
Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare, după contopirea celor două pedepse primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. 
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.
În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.
De asemenea, Nicuşor Constantinescu a mai primit o condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.
El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.
Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.