Fostul director al Hidro Prahova Dumitru Pantea a fost condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în urma unui acord de recunoaştere încheiat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Decizia instanţei nu este definitivă. Acesta este a doua persoană care-şi recunoaşte fapta într-unul din dosarele disjunse din cel în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie omul de afaceri Sebastian Ghiţă, Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, luni, propunerea DNA Ploieşti de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare a lui Dumitru Pantea, fost director al Hidro Prahova, în baza unui acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Documentul a fost încheiat într-unul dintre dosarele disjunse din cel în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie omul de afaceri Sebastian Ghiţă, Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Pantea a recunoscut că a luat mită peste 50.000 de lei pentru a favoriza o firmă să câştige o licitaţie şi să obţină soluţii favorabile de la instanţele de judecată şi de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor în sensull menţinerii rezultatului iniţial al licitaţiei.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei care a fost primită ca mită.

”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti cu inculpatul Pantea Dumitru, condamnă pe inculpatul Pantea Dumitru la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 2 ani pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, (...) dispune confiscarea sumei de 50.400 lei”, este soluţia instanţei.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dumitru Pantea este a doua persoană inculpată care-şi recunoaşte fapta, după ce, în 18 ianuarie, fostul manager al proiectului care s-a derulat cu fonduri europene, Ionuţ Ionescu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, tot în baza unui acord de recunoaştere.

Dosarul iniţial, în care sunt vizaţi Sebastian Ghiţă, Iulian Herţanu, Mircea Cosma şi Vlad Cosma, nu a fost încă trimis în judecată.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.