Fostul director al Administraţiei Finanţelor Publice Harghita Kedves Emeric a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a solicitat sprijinul unei persoane cu funcţii de conducere în Ministerul Finanţelor, oferindu-i în schimb 1.000 de lei, pentru a-l ajuta să nu fie sancţionat în plan profesional după ce ANI îl declarase incompatibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a lui Kedves Emeric, la data faptelor director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, pentru cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, dar şi a lui Dan Mugur Cârcu, pentru trafic de influenţă. 

În cursul anului 2012, Agenţia Naţională de Integritate – Inspecţia de Integritate a întocmit un raport de evaluare, rămas definitiv în anul 2014, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care a stabilit existenţa unei stări de incompatibilitate în care s-a aflat Kedves Emeric. Acest document a fost transmis ulterior Comisiei de Disciplină de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru declanşarea procedurii disciplinare faţă de Kedves Emeric.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În acest context, pentru a evita suportarea efectelor în plan profesional, inculpatul Kedves Emeric, în calitatea menţionată mai sus, a solicitat sprijinul inculpatului Cârcu Dan Mugur (persoană care a deţinut diverse funcţii de conducere în cadrul Ministerului Finanţelor Publice), pentru ca acesta să-şi exercite influenţa pe care o avea sau lăsase să creadă că o avea asupra unor funcţionari din ANAF şi a unor magistraţi de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie”, arată DNA, care precizează că pentru acest ”ajutor” Cârcu a pretins şi primit 1.000 de lei de la Kedves Emeric.

De asemenea, în cursul anului 2009, Kedves Emeric, în calitate de şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, a emis o decizie prin care a admis contestaţia formulată de un om de afaceri şi i-a restituit acestuia din urmă în mod ilegal suma de 431.830, 48 lei.

”Această sumă de bani reprezenta TVA achitată de omul de afaceri pentru achiziţionarea, prin licitaţie publică, a unui imobil executat silit şi despre care acesta susţinea a fost plătită în plus faţă de obligaţiile sale fiscale”, precizează procurorii anticorupţie.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în acest caz cu suma de 431.830,48 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Kedves Emeric, până la concurenţa sumei de 431.830,48 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.