Fostul deputat PSD Dan Păsat a dat, miercuri, la DNA, declaraţii de martor în dosarul în care anchetatorii verifică modul în care au fost redactate unele lucrări ştiinţifice în penitenciare, în acest caz fostul demnitar fiind întrebat despre două cărţi scrise de el după ce a fost condamnat pentru şantaj şi corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Păsat s-a prezentat miercuri, în jurul orei 13.00, la sediul DNA, pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care anchetatorii anticorupţie cercetează modul în care mai multe persoane condamnate au redactat opere ştiinţifice pe perioada executării unor pedepse privative de libertate.

La ieşirea din sediul DNA, Dan Păsat a declarat că a fost audiat de anchetatori în legătură cu două cărţi scrise de el în perioada în care a executat pedeapsa cu închisoarea stabilită de magistraţii ICCJ pentru fapte de şantaj în legătură cu fapte de corupţie.

”...păi eu le-am scris. Având în vedere 25 de ani de activitate juridică, mi-am permis şi eu să scriu două cărţi”, a spus Păsat la ieşirea de la audieri.

Întrebat cum se face că a scris o carte despre lupta anticorupţie, Păsat a spus: "Eu am fost condamnat pentru şantaj, este o mare diferenţă, cu toate că eu am cerut banii mei înapoi, asta e, am fost condamnat, m-am supus rigorilor legii, am executat pedeapsa”.

Întrebat dacă specialiştii pot învăţa din lucrările sale, Păsat a răspuns afirmativ: ”...Şi eu şi ceilalţi”.

Tot miercuri, fostul fotbalist Gheorghe Popescu a venit la DNA, fiind citat pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Gheorghe Popescu a declarat, la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ două ore, că a dat o declaraţie de martor, dar că nu poate spune ce a discutat cu anchetatorii.

Întrebat dacă a făcut şi documentare pentru redactarea celor patru cărţi scrise de el în penitenciar, Popescu a răspuns: "Şi documentare". 

În acelaşi dosar a fost audiat, marţi, şi directorul sportiv al FC Steaua, Mihai Stoica.

Ancheta în acest caz a fost începută în ianuarie, după ce DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, respectiv pentru ajutorul dat unor condamnaţi. Anchetatorii susţin că fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.