Fosta preşedintă a CSM Oana Schmidt-Hăineală a fost numită de către Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul de Justiţie, premierul semnând totodată deciziile de numire în aceeaşi calitate a lui Constantin Sima şi Sofiei Mariana Moţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deciziile de numire au fost publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Guvernul a abrogat, pe 6 ianuarie, hotărârea de guvern prin care fosta şefă a CSM Oana Schimdt Hăineală a fost numită în Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, unde a fost desemnată de Dacian Cioloş, motivând o "stare de incompatibilitate", şi a decis ca în locul ei să fie numit Constantin Cătălin Radu, secretar general al Ministerului Justiţiei.

Decizia a fost luată ca urmare a "cererii exprese a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 şi adresată Ministerului Justiţiei", mai spune Guvernul.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detaşarea judecătoarei Sofia Mariana Moţ şi a procurorului Constantin Sima pentru ocuparea funcţiilor de secretari de stat în minister.

Procurorul Constantin Sima are o vechime în magistratură  de 30 de ani şi ocupă funcţia de procuror-şef al Serviciului de resurse umane, documentare şi statistică judiciară din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sofia Mariana Moţ este judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova, secţia a a II-a civilă. Potrivit presei locale, Mariana Moţ este mama fostului deputat PSD de Olt, Emil Moţ şi o apropiată a fostului şef al Consiliului Judeţean/PSD Olt - Paul Stănescu, actual deputat PSD.

Ea a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1982, a activat ca jurist în cadrul Consiliului Popular Judeţean Olt până în 1983, a fost jurist la Direcţia Financiară Olt şi din 1993 a fost numită judecător la Judecătoria Slatina.

Din 2004 activează la Curtea de Apel Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.